თავში

წითელი ხორცი გულის დაზიანების რისკს ზრდის - ექსპერტები

წითელი ხორცი გულის დაზიანების რისკს ზრდის - ექსპერტები
წითელი ხორცი გულის დაზიანების რისკს ზრდის - ექსპერტები

წითელი და დამუშავებული ხორცის მიღება ადამიანის გულის დაზიანების რისკს ზრდის. ამ დასკვნამდე მივიდნენ მკვლევარები, რომლებმაც თითქმის 20 ათასი ადამიანი გამოიკვლიეს.

ექსპერტებმა დაადგინეს, რომ ხორცის მოყვარულებს უვითარდებათ გულის უკმარისობა, არტერიების გამკვრივება და შევიწროება. ხოლო ზეთოვანი თევზი აუმჯობესებს გულსისხლძარღვთა სისტემის მუშაობას და არტერიებს უფრო მოქნილს ხდის.

მკვლევარებმა ხორცის მოხმარებასა და გულის მუშაობას შორის კავშირი ახსნეს იმით, რომ იგი ახდენს არტერიული წნევის, მაღალი ქოლესტერინის, სიმსუქნისა და დიაბეტის პროვოცირებას.

ტექსტში შეცდომის აღმოჩენისას, გთხოვთ, მონიშნოთ არასწორი ნაწილი და დააჭირეთ Ctrl + Enter.

ეს ახალი ამბები სხვა ენებზეც ხელმისაწვდომია:

კატეგორიის სხვა ახალი ამბები

ბოლო სიახლეები

ბოლო სიახლეები



orphus_system