თავში

პომიდვრის კანისგან ბიოდეგრადირებად პლასტმასა შექმნეს

პომიდვრის კანისგან ბიოდეგრადირებად პლასტმასა შექმნეს
პომიდვრის კანისგან ბიოდეგრადირებად პლასტმასა შექმნეს

ესპანეთის, სუბტროპიკული და ხმელთაშუა ზღვის მებაღეობის ინსტიტუტის მეცნიერებმა პომიდვრის ქერქისგან ბიოპლასტმასა შექმნეს. ამის შესახებ გამოცემა The Mayor წერს.

ექსპერტები აღნიშნავენ, რომ ინოვაციური ტექნოლოგიის გამოყენება შესაძლებელია საკვების შეფუთვის წარმოებაში.

ბიოპლასტიკის შესაქმნელად  კეტჩუპისა და სალსას ინდუსტრიული წარმოების შემდეგ დარჩენილი პომიდვრის კანი გამოიყენეს.  

გამოცემა აღნიშნავს, რომ ბიოპლასტმასა ზღვის წყალში დაახლოებით ერთ თვეში იშლება. შედარებისთვის, ჩვეულებრივ პლასტმასას დაახლოებით 450 წელი სჭირდება.

ტექსტში შეცდომის აღმოჩენისას, გთხოვთ, მონიშნოთ არასწორი ნაწილი და დააჭირეთ Ctrl + Enter.

კატეგორიის სხვა ახალი ამბები

ბოლო სიახლეები

ბოლო სიახლეები



orphus_system